Het gaat hard voor Maureen Vanherberghen. Dit jaar is dan ook op zowat elke zender te zien. In mei was ze te zien in de Moederdagspecial van ‘Bake Off’ op Play4 en haar personage Marlies duikt nog af en toe op in ‘Familie’ op VTM. En sinds begin september presenteert ze de namiddagshow op MNM. En dan scheert ze nu nog eens hoge toppen in ‘De Slimste Mens ter Wereld’. 

De combinatie maken met verschillende zenders is niet iedereen gegund al moet ze er wel enige zekerheid voor opgeven. “Ik wil me liever niet exclusief verbinden aan een zender. Al valt er met een exclusiviteitscontract anders wel veel geld te verdienen maar die mensen moeten soms iets doen waar ze minder goed in passen. Ik vind mijn huidige situatie ideaal. Ik blijf lekker mijn eigen baas.”, vertelt ze aan ‘Dag Allemaal’. Maureen zette haar eerste stappen in de media in 2011 in ‘Idool’ waar ze uiteindelijk vierde werd en nadien bouwde ze een succesvolle mediacarrière uit. “Ik mag m’n pollekes kussen, ik heb geluk gehad. Ik besef dat in de media het tij sneller kan keren dan de wind draait.”, zegt ze nog. 

Niet alleen in haar carrière is het enorm druk. Ook bij haar thuis is het plannen geblazen. Haar vriend Sieg De Doncker staat momenteel op de set van ‘Milo’, de telenovelle van Camille Dhont en ze hebben samen ook nog een dochter. Al kunnen ze beide wel om met hun onregelmatig leven. “Sieg en ik passen ons snel aan. Go with the flow, weet je wel.” 

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.