Lut Hannes duikte voor het eerst op in ‘Thuis’ in 1999 als de ‘Angèle Backx’, de zus van ‘Simonneke’. Ze zorgde meteen voor kleur en controverse in de reeks. Maar 24 jaar later is het voor haar genoeg geweest. “Als ik na zo’n werkdag thuiskwam, had ik het gevoel dat ik eigenlijk niets had gedaan. Ik kreeg het daar steeds moeilijker mee.”

De actrice wordt 70 en wil nog enkele jaren proberen om zoveel mogelijk andere rollen te spelen. Ze had de producers zelfs gevraagd om te stoppen. “Ik voel me zeker nog niet te oud om te acteren of om dagelijks op de set te staan, maar toch overviel me het gevoel dat ik andere wegen moest inslaan.”, vertelt de actrice aan ‘Dag Allemaal’. De laatste maanden was ze ook nog maar enkel in het decor van ‘Bar Madam’ en het appartement waar ze samenwoont met ‘Eddy’ te zien en dat heeft haar ook gesterkt in haar beslissing. Ook op persoonlijk vlak de actrice woelige waters doorzwommen. 5 Jaar geleden verdween ze ook al eens in ‘Thuis’ omdat ze borstkanker kreeg maar kwam erna sterker terug. Ze krijgt nog steeds hormoontherapie. “Of ik volledig genezen ben? Dat zeggen de dokters niet met zoveel woorden. Eerst zeiden ze vijf jaar, dan zeven, en nu zou het al tien jaar zijn. We zien wel. Ik voel me goed, dat is het voornaamste.” Getuigt de actrice. 

De actrice denkt zeker niet aan stoppen en stuurde de dag na haar laatste draaidag haar cv naar verschillende productiehuizen. “Ik wil er de komende jaren nog uithalen wat erin zit. Ik zou graag meespelen in allerhande fictie, maar niet meer in een dagelijkse soap. Dat is een te groot engagement.”, besluit ze nog. 

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.