Elk jaar gaat Dina Tersago op zoek naar de geschikte partner voor een van haar boeren. Enkel dit jaar had boer Manuel een lief kunnen vinden zonder de hulp van Dina en kon hij dus ook niet meer deelnemen aan het programma en zaten de makers even met de handen in het haar. 

Boer Thomas werd in het verleden ook al eens gevraagd voor het programma maar weigerde wegens cameravrees. Nu staat de jonge boer te trappelen om toch deel te nemen. “De afgelopen jaren heb ik veel te weinig aan mezelf gedacht.”, laat Thomas weten aan ‘Dag Allemaal’. Hij heeft er dan ook enkele drukke jaren opzitten. Zo nam hij al een groot deel van het bedrijf van zijn vader over en binnenkort zal het bedrijf helemaal van hem zijn. Zijn ouders verhuizen ook en zal hij het huis voor zich alleen hebben. Dat mag dus terug gevuld worden. Thomas zag al enkele relaties stuklopen en daar zat zijn werk voor een groot deel tussen. “Dat waren stuk voor stuk fijne meisjes, maar ik zag ze niet passen op de boerderij naast mij. Niet dat ik per se een boerin zoek, maar mijn toekomstige moet wel begrip hebben voor mijn situatie. Ze moet beseffen dat kalfjes soms op minder aangename uren geboren worden.”, klinkt het. Hij zoekt dan ook een spontane vlotte dame die positief in het leven staat en gedreven is in alles wat ze doet. Met zijn fel blauwe ogen zal hij in elk geval de kandidaten van hun sokken blazen. 

Thomas heeft er alleszins veel zin in en droomt ook al van de toekomst. Met twee thuiskomen is al leuk vindt hij, maar het mag nog meer zijn. Hij heeft dan ook een grote kinderwens. “Ik heb drie zussen, en vond het heel fijn om in zo’n groot gezin op te groeien. Dus graag zeker drie kinderen voor mij! Maar bon, we zullen eerst maar proberen om een lief te vinden, zeker?”, besluit hij nog. 

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.