Jacques Vermeiren heeft er een pittig jaar opzitten. Hij had zijn schouder gebroken en heeft er een lange revalidatie opzitten. Zijn realityreeks ‘De Vermeires’ flopte maar hij laat zijn hoofd niet hangen. Integendeel. 

Op zijn 72 staat hij immers terug op de planken met zijn ‘Zaalshow 2.0’ samen met Luc Verschueren. “We hadden negen try-outs gedaan, ik wist dat ’t goed zat. Weet je dat ik minder zenuwen heb als ik in de Capitole sta voor 1.750 man dan voor een paar honderd man in mijn eigen Keerbergen, zoals bij de avant-première? A ja, dat zijn allemaal fans die een ticketje kopen en speciaal voor mij komen, hé.”, laat de komiek aan ‘Dag Allemaal’ weten. 

Als komiek zijn er ook wel nieuwe tijden aangebroken. Ook Jacques is zich daar van bewust. “Ik heb daar geen probleem mee, eerlijk gezegd. Voor stand-upcomedians is het lastiger. Die moeten ’t hebben van maatschappijkritiek. Ik ben nooit heel scherp geweest. Ik heb mezelf de titel ‘volkskomiek’ gegeven. Als een onnozelaar.” Choqueren is dan ook meer en meer uit den boze, alles moet woke zijn en ook Jacques moet daar rekening mee houden. “O, maar ik houd me niet in hoor, er zitten veel knipoogjes naar woke in de show. We eindigen met ’n parodie op ‘We Will Rock You’ van Queen, dat wordt dan ‘We Will Woke You”, vertelt hij nog. 

Ook is de wereld er niet vrolijker op geworden, zijn job is er net makkelijker op geworden vindt hij. “Politici moeten al die shit oplossen, maar ik ben de hofnar. Mijn taak is de mensen doen lachen en ’n leuke avond bezorgen.” Commentaar komt er nu eenmaal altijd en zeker via sociale media waar iedereen zomaar zijn gal kan spuwen. “Hoe meer dt-fouten – ik zeg altijd: ddt-fouten – hoe erger.”, besluit Jacques nog. 

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.