Sergio Herman heeft besloten dat hij minder gedoe wil in zijn leven, zo staat in Het Laatste Nieuws te lezen. Om deze reden heeft hij besloten om opnieuw zelf af en toe in de keuken te gaan staan in Antwerpen. Momenteel heeft de chef er een testkeuken dat ook dienst kan doen als intiem restaurant. Een hele verandering sinds het Oud Sluis, merkt de reporter op.

“In Zeeland heb ik heel mooie dingen kunnen doen. Ik durf gerust te zeggen dat ik de eerste was die in Cadzand het culinaire licht heeft aangestoken”, gaat Sergio van start. “Maar op een bepaald moment wil je wel wat meer van de wereld zien, niet de hele dag in de keuken staan met je schort. Ik ben dan restaurants opgestart als The Jane, Le Pristine en Blueness. Dat was heel fijn, dat is ook heel fijn om op terug te kijken.”

Hoewel de chef aan de top van de wereld heeft gestaan, heeft hij er ook erg hard en veel voor moeten werken. “Ik ben nu 53 en kijk anders naar het leven dan vroeger. Toen was het altijd maar knallen… Tot je denkt: wat doe ik mezelf toch aan? Want als er iets niét goed was, straalde dat op mij af en moest ik incasseren.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.