Na Metejoor, lijkt ook zijn zus Lisa nu stevig aan haar muzikale carrière te bouwen. Niet verwonderlijk zo blijkt want muziek werd er bij de familie Van Rossem met de paplepel ingegeven.

“Mijn ouders speelden in een coverbandje dat in de loop van de jaren verschillende namen kreeg. Ze traden op op braderieën en dorpsfeesten in de streek”, gaat Metejoor van start in de Gazet Van Antwerpen. “Ik en Lisa gingen dan mee. Als 1-jarige lag ik al in de maxicosi naast het podium.”

Ook zijn grootvader had een erg grote invloed op de jonge Joris. “Hij zong in een koor, samen met Margriet Hermans, en spoorde ons aan om ‘evenveel zangles te volgen als zij’. Hij heeft niet meer meegemaakt dat Margriet de Zomerhit van 2022 heeft gewonnen, voor Metejoor. Anders zou hij gezegd hebben: ‘Zie je wel’”, vertelt hij al lachend.

“Wanneer hij dit succes had gezien, zou hij apetrots zijn geweest”, besluit de zanger geëmotioneerd.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.