Het nieuwste album van Metejoor is erg persoonlijk, zo valt op te maken uit een interview met de Gazet Van Antwerpen. “Ik heb het nodig om over mijn herinneringen en ervaringen te zingen, dat werkt een beetje therapeutisch”, verduidelijkt hij.

In zijn nummer “Het Pleintje”, verwijst hij naar een pleintje in Vosselaar, het dorp waar de zanger is opgegroeid. “Ik reed erlangs en dacht: ‘Hier moet ik eens iets over schrijven”, begint de zanger te vertellen. “Het was wel wat veranderd sinds ik er speelde met mijn vrienden en mijn zus. Vroeger was het mooier, nu staan er minder bomen. Het doet me denken aan een tijd waarin alles meer spontaan en onbezonnen was. De gsm bestond nog niet, we spraken daar af en bouwden er kampen. Daar heb ik de mooiste momenten van mijn leven beleefd.”

Het is duidelijk dat Metejoor het erg naar zijn zin heeft in de stille Kempen, want momenteel woont hij in Turnhout op een paar kilometer van zijn ouderlijke huis en van het pleintje waar hij zijn jeugd beleefde.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.