Leen Dendievel wil geen kinderen en heeft dat ook al gezegd en er zelfs een tv-programma over gemaakt. Dat ze dit echt al van vroege leeftijd wist was niet bekend. En zeker niet dat ze al op 19 jarige leeftijd een moeilijke beslissing moest maken.

Dendievel was te gast bij ‘De tafel van Gert’ op Play4 om haar nieuwe boek ‘De Zin van een Kind’ voor te stellen toen ze haart hart luchtte. “Ik stond voor mijn studies en heb gekozen voor mijn carrière, en mezelf.”, lezen we in ‘Het Laatste Nieuws’.  “Het is een rouwproces”, klonk het. “Je voelt je schuldig, beschaamd, gefaald. Ik ben altijd een heel verantwoordelijk mieke geweest, en ineens

ben je ‘een van die mensen’.” Ze had nochtans alle voorzorgen genomen en ondanks een condoom en de ‘morning after’-pil toch zwanger geraakt. Ze heeft het jaren voor zichzelf gehouden. Zelfs haar mama en broers wisten van niets getuigt ze.

Dendievel is al jaren samen met zanger Udo en noemt hem ook de man van haar leven. Zou ze die beslissing nu nog eens maken mocht ze plots zwanger zijn? “Ik heb echt zitten wachten op de biologische klok, maar ik heb dat nooit gevoeld. Ik wilde ook nooit zwanger zijn, zo’n zwangere buik is niets voor mij. Ik zie ook de zin van het moederschap niet in. Ik voed op de een of andere manier al heel veel kinderen op”, zegt ze nog.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.