Brokken is nog maar enkele maanden weervrouw op VRT1, toch deelt ze al in de klappen van bodyshamers. Ze krijgt vooral opmerkingen over haar ronde vormen te verwerken. Gelukkig laat Brokken zich niet snel uit haar lood slaan.

“Ik zit goed in mijn vel”, reageerde ze ferm in het Play4-programma ‘Helden Van Het Internet’. De online beledigingen maken haar niet minder zelfverzekerd schrijft ‘Dag Allemaal’. En dat is ook lichaamsbeeldcoach Kelly Sacré niet ontgaan. Ze werkt met slachtoffers van bodyshaming om zich te verzoenen met hun lichaam. Want er zijn wel degelijk verregaande gevolgen aan bodyshamen, zeker als de persoon in kwestie al niet te sterk in zijn of haar schoenen staat. “Het kan leiden tot een negatief zelfbeeld, depressie of een verstoorde relatie met eten, waardoor je uiteindelijk een eetstoornis kan ontwikkelen”, weet de expert te zeggen in ‘Dag Allemaal’.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.