Kato Callebaut heeft de laatste jaren het erg te verduren gehad door bodyshamers. Maar ze is vooral bezorgd om haar jongere volgers. En dat is nodig zegt lichaamsbeeldcoach in ‘Dag Allemaal’: “Het kan leiden tot een negatief zelfbeeld, depressie of een verstoorde relatie met eten, waardoor je uiteindelijk een eetstoornis kan ontwikkelen.”

“Ik heb (jonge) volgers die zich niet 100 procent zelfverzekerd voelen in hun lichaam. Ik wil niet dat zij denken dat bodyshamen normaal is.” Zegt Callebaut. “Elk jong meisje heeft er vroeg of laat mee te maken. De opkomst van de sociale media heeft het nog erger gemaakt.”, laat Sacré weten. Voor Kato Callebaut is bodyshaming alvast geen nieuwe term en moet ze de negatieve commentaren al jaren ondergaan. “Tien jaar geleden was ik zogezegd te zwaar en nu ben ik dan weer te mager. Er wordt altijd een reden gevonden voor kritiek, en die is nooit terecht.”, besluit ze nog.

Zeker voor jongere volgers heeft Sacré nog een gouden tip: “Je kan je online ook met de juiste mensen omringen en een veilige groep creëren, waardoor je het gevoel hebt dat je niet alleen staat.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.