Ben Weyts, Vlaams minister van Dierenwelzijn, trok een half jaar geleden de erkenning in van De Rectorijhoeve, een hondenkwekerij in Kortenaken. Na een controle bleek er heel wat niet in orde: er zou onder meer een gebrek aan proper drinkwater zijn en een gebrekkige huisvesting.

Zaakvoerder Peter ging in het verweer met een aantal juridische procedures.

“Het is niet de bedoeling om de minister aan te vallen, maar die beslissingen worden eenzijdig genomen zonder overleg en daar moet verandering in komen”, benadrukt hij in Het Laatste Nieuws.

Volgens Weyts is De Rectorijhoeve een belangrijke speler. “Bij de laatste controle waren zowat 280 honden aanwezig, puppy’s in nesten niet meegerekend”, licht hij toe.

De woordvoerder van minister Weyts beklemtoont dat de intrekking stand houdt en van kracht blijft. “De bevoegde rechtbanken hebben nog geen uitspraak gedaan over de kwestie”, aldus het bericht in Het Laatste Nieuws.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.