Hoe was het voor Melissa Depraetere om zo jong al door te breken als politica? Had ze ooit het gevoel dat haar collega’s haar niet au sérieux namen?

“Vroeger, toen ik als parlementslid dossiers van banken volgde, moest ik al eens samenzitten met CEO’s. In een van die vergaderingen zei een man: ‘Met haar wil ik niet spreken, zij is veel te jong’”, geeft Melissa Depraetere toe in Nina, de weekendbijlage van Het Laatste Nieuws. Al klonken er soms ook andere geluiden…

“In het begin zeiden sommigen ook: ‘We stemmen op jou, want je ziet er tof uit’.” Maar Melissa Depraetere had het daar soms moeilijk mee. Want het socialistische boegbeeld heeft één duidelijke focus…

“Bedankt, maar ik wil vooral dingen dóén, los van hoe ik eruit zie”, klinkt het bij Melissa Depraetere in Nina. En dan beseft de jonge politica ondertussen één ding maar al te goed…

“Als je deze job wil doen, moet je eerst door een hele grote sh-tperiode. Ik heb de jongste vijf jaar bijna dagelijks gedacht: ik stop hiermee.” Waarom bleef ze dan toch doorgaan?

“Uiteindelijk kom je op een punt dat je dingen écht kan veranderen. En dat je anderen kan tonen: ‘Dat intimideren maakt geen indruk op me’. Je dwingt respect af. Het laatste jaar vóél ik dat men anders naar me kijkt”, verduidelijkt Melissa Depraetere in Nina waarom ze blij is dat ze nooit haar droom heeft opgegeven.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.