Bart De Wever hoopte om als premier van een nieuwe federale regering naar de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober te kunnen stappen. Maar dat zal niet lukken. Nu pakt de formateur uit met een nieuwe deadline. Hoe reageren de andere partijen daarop?

Bart De Wever gaf in de studio’s van VTM NIEUWS zijn eerste grote interview weg sinds de verkiezingen van 9 juni. De Wever ziet één groot probleem tijdens de onderhandelingen…

De lokale verkiezingen van 13 oktober werden een schaduw over de onderhandelingen: “Niemand wil op een moment als dit graag toegevingen doen. Ik heb daar alle begrip voor. Maar eigenlijk moeten ze dat overstijgen.” Maar hoe vlotten de onderhandelingen?

Bart De Wever geeft toe dat het momenteel allemaal ‘aan een trager tempo’ gaat. “Maar er wordt nog altijd wel gewerkt. En constructief gewerkt, want ik had daar schrik voor”, lezen we in Het Laatste Nieuws een uitspraak die Bart De Wever deed bij VTM NIEUWS. En dan legt De Wever meteen ook zijn nieuwe deadline op tafel…

Bart De Wever schuift ondertussen het einde van dit jaar naar voor als nieuwe deadline. En jawel, dan komt opnieuw die gelekte ‘supernota’ aan bod, want ‘er zijn geen duizend manieren om het land te saneren’, aldus de formateur.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.