Aron Wade heeft op 54-jarige leeftijd voor euthanasie gekozen. De Kotmadam-acteur maakte die keuze omwille van ‘ondraaglijk psychisch lijden’.

Aron Wade was natuurlijk niet alleen Koentje in De Kotmadam, maar ook Akke in de Ketnet-serie W817 en Sven in Verschoten & Zoon waarin hij speelde aan de zijde van Jacques Vermeire. De acteur vocht al zijn hele leven tegen angsten en een depressie. Wade schreef er een boek over…

In ‘Eerlijk met mezelf’ praatte Aron Wade openhartig over zijn depressie: “Ik heb aan Ria Maes gevraagd om een boek te schrijven over deze donkere periode uit mijn leven omdat ik weet hoe belangrijk het is om begrepen te worden”, klonk het bij de acteur.

“Wij hopen met dit boek over de ziekte, maar ook over de aanleiding ertoe, het herstel en het leven erna, iets te kunnen betekenen voor mensen die door de ziekte getroffen worden en voor hun omgeving. Een depressie is namelijk geen uiting van zwakte of zelfmedelijden en de nood aan erkenning en begrip blijft niet alleen groot, maar kan letterlijk van levensbelang zijn.”

Maar uiteindelijk werd de strijd toch te zwaar voor Aron Wade. Aron Wade koos op 54-jarige leeftijd voor euthanasie.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.