Naast de federale regeringsonderhandelingen en de Vlaamse, is er ook nog steeds geen Brusselse regering. Moet Conner Rousseau daar gaan samenwerken met dissident Fouad Ahidar?

Fouad Ahidar verliet de socialisten in onmin om zijn eigen partij op te richten. En die scoorde meteen goed in Brussel. Nu de impasse in Brussel groot is, dreigt Vooruit opnieuw te moeten gaan samenwerken met hun dissident lid. Ziet Conner Rousseau dat zitten?

“Ik ben niet buitengezet bij Vooruit, maar zelf vertrokken”, benadrukt Ahidar bij VRT NWS. “Waarom zou je 19 jaar lang met mij kunnen samenwerken en dat nu plots niet meer kunnen?” De politicus wil één iets benadrukken…

“Ik was moslim voordat ik in de politiek ging en ga de politiek verlaten als moslim, maar mijn standpunten gaan veel verder dan de islam”, aldus Fouad Ahidar die bijvoorbeeld een duidelijke moslimstandpunt inneemt over onverdoofd slachten en hoofddoeken voor overheidspersoneel. Hoe reageert Conner Rousseau op de uitgestoken hand?

Vooruit sprak in eerste instantie een veto uit tegen een coalitie met Fouad Ahidar, maar Conner Rousseau heeft dat ondertussen al bijgestuurd en aangegeven dat een samenwerking met Ahidar geen taboe meer is.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.