Bart De Wever kwam met een duidelijke reactie over waar het fout liep met zijn opdracht als formateur. Duidt de N-VA-voorzitter ook een schuldige aan?

Bart De Wever is natuurlijk ook nog steeds burgemeester van Antwerpen en toen hij de volledige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen voorstelde aan de pers, kwam hij ook nog even terug op zijn pijnlijke ontslag als formateur van de Arizona-coalitie…

“In de laatste rechte lijn van de baan gereden worden, dat doet pijn. Het is de grootste teleurstelling uit mijn politieke carrière”, klinkt de eerlijke analyse van Bart De Wever in Het Laatste Nieuws. Met een kwinkslag voegde hij er volgende uitspraak aan toe…

“Niet te kritisch alsjeblief, ik heb afgelopen week al genoeg met kritische mensen moeten samenwerken”, antwoordde De Wever gevat enkele dagen nadat hij zijn ontslag als formateur aan de koning had meegedeeld. Schuift De Wever de schuld net als heel Vlaanderen in de schoenen van MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez?

“Ik ga nu niets zeggen waar ik straks spijt van krijg”, hield Bart De Wever zich wijselijk op de vlakte in Het Laatste Nieuws.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.