Hoe ging Bart De Wever om met zijn falende missie als formateur? De pers wist de N-VA-voorzitter te betrappen op een intiem moment…

Donderdagavond werd Bart De Wever bij de koning verwacht omstreeks 20h15 om zijn ontslag als formateur in te dienen. Maar Bart De Wever werd al iets vroeger in de omgeving van het paleis ‘betrapt’ door de pers. Wat deed hij daar?

De partijvoorzitter van N-VA nam in het park tegenover het paleis een selfie met zijn zoon en werd opgemerkt door de pers. Hoe reageerde De Wever tegen de pers?

“Ik had gehoopt dat jullie dit niet zouden zien”, klonk het bij Bart De Wever tegen de aanwezige pers voordat hij een auto in dook. Achteraf zou De Wever dan ook maar zelf verduidelijk wat hij in het parkje deed…

“Geen leuk moment, maar onze Simon steunt me”, schreef Bart De Wever achteraf op zijn sociale media over het moment waarop hij zijn ontslag moest aanbieden aan de koning als formateur. Maar zich toch gesteund voelde door de aanwezigheid van één van zijn kinderen.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.