De leden van Open Vld hebben gesproken: Vincent Van Quickenborne verdwijnt uit het partijbestuur. De ex-minister werd niet herverkozen en dat is toch een pijnlijke zaak.

Ook Gwendolyn Rutten werd door de kiezers afgestraft, ook zij krijgt geen nieuw zitje in het partijbestuur van Open Vld, zij kan zich vanaf nu concentreren op haar burgemeesterschap. In oktober hoopt zij terug verkozen te worden als burgemeester van Aarschot.

Rutten feliciteerde Eva De Bleeker en Vincent Verbeecke met hun resultaat bij de verkiezingen voor een nieuwe partijvoorzitter. Zij gaan beiden naar de volgende ronde. Eén van hen zal ontslagnemend voorzitter Tom Ongenae opvolgen. “Dank aan de leden van het partijbestuur voor de samenwerking de afgelopen jaren en voor de nieuwe bestuurders: proficiat allemaal en veel succes”, schreef Rutten op Instagram.

Opvallend: het bleef windstil op de sociale media van Van Quickenborne. Van hem geen felicitaties voor de winnaars, maar misschien komt dat nog wel van zodra hij het verlies verwerkt heeft.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.