Er woedt een hevige strijd op links tussen de socialisten van Vooruit en de PVDA. Heeft Conner Rousseau leugens verspreid?

“Ik hoor Conner Rousseau zeggen dat hij een vriend heeft in Borgerhout die aan de deur van een PVDA’er te horen kreeg dat Vooruit pleit voor transgenderlessen in het kleuteronderwijs”, vertelt PVDA-kopstuk Jos D’Haese in De Morgen. Maar dat blijkt niet waar te zijn…

“Ik ken alle militanten in Borgerhout. Ik steek daar mijn hand voor in het vuur: zo’n dingen zeggen die mensen niet. Dus ja, hij verkoopt leugens”, benadrukt Jos D’Haese in De Morgen. En dan komt de politicus met een duidelijke oproep…

“Als er mensen van mijn partij zijn die over de schreef zijn gegaan, wil ik die gerust terechtwijzen. Andere partijen mogen mij altijd bellen met klachten. Maar het is gewoon niet gebeurd”, spreekt het kopstuk van de PVDA duidelijke taal in gesprek met De Morgen.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.