Bart De Wever lijkt er dan toch in geslaagd te zijn de koppen van zijn federale Arizona-coalitie in dezelfde richting te krijgen. Conner Rousseau komt nu met een duidelijke boodschap…

Dinsdagavond kwam eindelijk het verlossende bericht van het partijbestuur van Vooruit: “Wij hebben van ons partijbureau een mandaat gekregen tot een inspanningsverbintenis en die gaan we aan”, klonk het bij monde van Conner Rousseau. Welke toegevingen moest Bart De Wever daarvoor doen?

Tijdens de vergadering van dinsdagnamiddag met de vijf partijen in het bijzijn van toenmalige preformateur Bart De Wever zou er ‘een objectieve verschuiving’ zijn gebeurd. Maar wat bedoelt Conner Rousseau daar concreet mee?

Zo zou er nu geen sprake meer zijn van een centrumrechtse regering, maar wel van een sociaal-economische relanceregering. En plots zal het ook mogelijk zijn andere accenten te leggen…

Betreffende de stokpaardjes van Vooruit – koopkracht en gezondheidszorg – zouden belangrijke toegevingen zijn gedaan aan de socialisten om daarin toch verdere investeringen mogelijk te maken, ondanks de strikte budgettering.

En zo toonden Melissa Depraetere, Conner Rousseau en het partijbestuur van Vooruit zich alsnog bereid om ‘een inspanningsverbintenis’ aan te gaan om de federale Arizona-coalitie een verdere kans te geven.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.