Hebben Jos D’Haese en de PVDA moslims opgehitst om stemmen te ronselen? Dat is alvast een stevige beschuldiging die nu circuleert in de wandelgangen van de Wetstraat. Wat is er aan de hand?

Volgens Vooruit en Groen zouden militanten van de PVDA moslims in de grootsteden ophitsen met fake news over Gaza en hoofddoeken. Hoe reageert Jos D’Haese op die aantijgingen?

“Iedereen kan zien welke boodschappen wij de voorbije weken de wereld hebben ingestuurd”, benadrukt Jos D’Haese in gesprek met De Morgen. “Uiteraard was de oorlog in Gaza daar deel van.” Maar klopt het ook dat ze stemmen zijn gaan ronselen aan moskeeën?

“We zijn nu drie weken na de verkiezingen en bijna elke dag moet ik dit soort vragen beantwoorden. Ik ga niet blijven ingaan op geruchten”, klinkt het geïrriteerd bij Jos D’Haese in gesprek met De Morgen. En dan wil de ‘cassante koning van TikTok’ toch één iets benadrukken…

“Er is geen enkel bewijs dat wij fake news hebben verspreid tijdens de campagne. Knack heeft geprobeerd om een artikel te maken en heeft niets gevonden. Geen snippertje!” drukt Jos D’Haese alle kwalijke geruchten over de PVDA en hun ronselpraktijken de kop in. Al volgt er dan toch een bekentenis…

“En ja, we zijn aan moskeeën geweest. Net zoals we ook op de Meir of de Sinksenfoor geweest zijn. Maar opeens is dat dan ‘ronselen’”, foetert Jos D’Haese in De Morgen.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.