Niemand minder dan Petra De Sutter blijkt een verrassend cadeautje voor Bart De Wever klaargemaakt te hebben. Met een mooie strik rond?

Petra De Sutter diende Tom Van Grieken van weerwoord toen het in Het Conclaaf over gender ging. De maskers vielen af: “Van Grieken zei dat hij te eerlijk geweest is. Eindelijk eerlijk, ja!” klinkt het bij Meyrem Almaci in De Standaard. Eén ding is duidelijk geworden…

“Het is nu ook glashelder dat Vlaams Belang staat voor reactionaire waarden die de vrijheden van vrouwen en mensen uit de lgbti-gemeenschap beperken. Wat met mijn oom die met zijn man een kind adopteerde? Moet ik als vrouw straks voor mijn dertigste kinderen krijgen om de blanke dominantie in het vaderland te vrijwaren? De brutaliteit van dat extreemrechtse gedachtegoed is bij velen hard binnengekomen.” En dan wil Almaci daar één iets aan toevoegen…

“Petra heeft er onmiskenbaar toe bijgedragen dat N-VA uiteindelijk toch nog de grootste partij is geworden”, benadrukt Meyrem Almaci in gesprek met De Standaard. En dan kreeg Bart De Wever een even mooi als verrassend cadeau van het kopstuk van Groen. Is het dan niet zuur dat Groen zelf niet kon profiteren van die discussie?

“Mag ik gewoon maatschappelijk tevreden zijn dat een extreemrechtse partij die salonfähig was, ontmaskerd is?” klinkt het bij Meyrem Almaci. “Als politicus moet je ook draagvlak creëren. Maar het was wel Groen die pal tegenover Vlaams Belang stond. Het was wel Petra De Sutter die, met de groene waarden, Vlaams Belang ontmaskerd heeft.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.