Melissa Depraetere is een socialist van de ‘oude stempel’. De jonge politica komt immers uit een arbeidersmilieu. Is dat één van haar grootste troeven?

“Conner, Frank en Caroline zijn even goeie en overtuigde socialisten als ik, maar ik heb inderdaad het voordeel dat ik mij niet in een andere wereld moet verplaatsen”, geeft de partijvoorzitter van Vooruit toe in gesprek met Het Laatste Nieuws. En dan stelt er zich tegenwoordig één duidelijk probleem…

“Veel politici kennen persoonlijk geen mensen die hun factuur niet kunnen betalen, of die twee jobs moeten doen om rond te komen. Bij mij is dat letterlijk familie”, verduidelijkt Melissa Depraetere in Het Laatste Nieuws. Volgens Depraetere leven heel wat politici in een bubbel, ver weg van wat er leeft in de Dorpstraat… Al zijn politici daarin niet de enigen…

“Ook veel journalisten hebben geen benul meer van de realiteit”, aldus Melissa Depraetere in Het Laatste Nieuws. “Mijn moeder is tot haar veertiende naar school geweest. Hoeveel vragen ik daarover gekregen heb! Dat dat toch niet normaal was? Pardon!? Mijn moeder, mijn tante, al hun vriendinnen: allemaal op veertien beginnen werken”, benadrukt Melissa Depraetere.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.