Melissa Depraetere was nog een groentje toen ze Conner Rousseau plots moest opvolgen als partijvoorzitter van Vooruit. En nu is ze de grote overwinnaar van de verkiezingen, trekt ze naar de koning en mag ze de zware onderhandelingen leiden. Had ze dit ooit verwacht?

“Geen moment”, benadrukt Melissa Depraetere in gesprek met Het Laatste Nieuws. “Ik denk daar allemaal niet over na, ik doe gewoon.” Al is er steeds ook nog een andere factor die meespeelt…

“En altijd omdat iemand anders het mij vraagt”, benadrukt Melissa Depraetere dat ze niet actief vist naar postjes. “Ik was geen kandidaat om in de politiek te gaan, niet om in het parlement te zitten, niet om fractievoorzitter te worden, zeker niet om voorzitter te worden…” Hoe verliep het dan wél voor haar?

“Het waren altijd anderen die zeiden: ‘Gij gaat dat goed doen’. Als het van mij had afgehangen, dan was ik elke keer gewoon mijn vorige job blijven doen.” Al heeft Depraetere nu een belangrijke les geleerd…

“Ja. Dat heb ik de voorbije maanden geleerd: ik moet sneller uitdagingen aangaan, in plaats van altijd te wachten tot anderen me een duwtje geven”, geeft Melissa Depraetere toe in gesprek met Het Laatste Nieuws.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.