Jan Peumans zal zijn zetel in het Vlaams Parlement niet opnemen, maar hem afstaan aan een jongere kandidaat. En Peumans haalt daarbij ook uit naar zijn eigen partij, de N-VA. Waarom is Jan Peumans zo boos?

Jan Peumans haalde tijdens de verkiezingen nog meer dan 22.000 voorkeursstemmen en blijft met andere woorden immens populair. Toch staat hij nu zijn zitje in het Vlaams Parlement af. Met een duidelijke reden…

“Op een leeftijd van 73 jaar is het tijd om die bladzijde om te draaien en de jongeren kansen te geven”, benadrukt Jan Peumans. Al speelt er nog iets anders mee…

“Bovendien heb ik geen zin om in een fractie te zetelen en een ‘neo-liberaal’ beleid te verdedigen van een minister-kandidaat als Annick De Ridder. Dat zou echt te veel vragen van mijn kant en niet goed zijn voor mijn geestelijk welbevinden”, sneert Jan Peumans richting zijn eigen partij N-VA.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.