Moet Bart De Wever al meteen ingrijpen bij zijn regeringsonderhandelingen? Gisteren legde de N-VA-voorzitter als informateur voor de Vlaamse regering een startnota voor, maar voldeed die wel?

Sammy Mahdi kwam al snel met de reactie dat er ‘een aantal correcties’ zullen nodig zijn, want dat het anders niet werkbaar is. De CD&V-voorzitter komt met een gemengde reactie…

Enerzijds spreekt Mahdi dat er ‘mirakels’ nodig zijn, anderzijds benadrukt de partijvoorzitter van de christendemocraten ook dat de formatie snel van start kan gaan, ‘mits de prioriteiten van de christendemocraten in acht worden genomen’. Hoe moet het nu verder?

De kopstukken van CD&V en Vooruit hebben nu 24 uur de tijd om aanpassingen voor te stellen aan de tekst van Bart De Wever. Benieuwd of er dan witte rook gesignaleerd zal worden…

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.