Hoe moeten N-VA, CD&V en Vooruit samen een Vlaamse regering vormen? Op één breekpunt verschillen de partijen duidelijk van mening.

“CD&V kreeg opnieuw stevige klappen van Vlaams Belang in West-Vlaanderen en Limburg, vroeger nochtans echte christendemocratische bastions”, lezen we in De Standaard. En dan heeft de partij van Sammy Mahdi een duidelijke eis op tafel gelegd…

Zo wil de CD&V een herziening van het gemeentefonds, zodat kleinere gemeenten meer geld zouden krijgen ten koste van de steden. Want nu loopt het spaak bij die verdeling. Al lijkt dat voor de beide andere partijen geen prioriteit. Integendeel…

Voor Conner Rousseau en Vooruit is dergelijke herziening ‘geen prioriteit’, en Bart De Wever wijst juist naar de specifieke uitdagingen van de centrumsteden om die verdeling te behouden. 

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.