Zuhal Demir van de N-VA zal Jan Jambon niet opvolgen als Vlaams minister-president, dat herhaalde zij zaterdag in ‘De Ochtend’ op Radio 1. Demir, goed voor meer dan 65.000 voorkeurstemmen bij de verkiezingen van vorige zondag, is blij met haar populariteit, maar een post als Vlaams minister-president, daar bedankt ze voor. Demir benadrukte in ‘De Ochtend’ dat zij voor de verkiezingen al had laten vallen dat zij die job nooit zou accepteren.

Zuhal ziet zich wel op Vlaams niveau inspanningen leveren om van Vlaanderen een mooier gewest te maken. Voor de N-VA is 13 oktober een belangrijke datum, dan zijn de gemeenteraadsverkiezingen. De N-VA hoopt behoorlijk wat burgemeestersjerpen te kunnen veroveren, maar daarvoor is het belangrijk dat de mensen gaan stemmen. Voor de eerste keer is er bij de lokale verkiezingen geen opkomstplicht meer, bovendien zal de burgemeester ook rechtstreeks verkozen worden: de kandidaat die in de coalitie de meeste stemmen heeft, zal burgemeester worden.

En ondertussen zet Zuhal Demir zich in voor Vlaanderen en zeker voor Limburg. “Mensen weten wat ze aan mij hebben. Je kan het ermee eens of oneens zijn, maar ik heb voordeel van de duidelijkheid. Omdat ik niet bang ben mijn mond open te doen als het de foute kant uitgaat. Ruziemaker? Neen, maar ik spreek wel als het nodig is en dat blijf ik doen”, schrijft zij op X.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.