De kaarten voor de vorming van een regering liggen eigenlijk redelijk eenvoudig: zowel Vlaams als Waals als Federaal kan je met dezelfde partijen een regering vormen. Maar dreigt Conner Rousseau de boel nu lam te leggen?

Aan Waalse kant willen MR en Les Engagés snel een regering vormen en ook samen willen zij de as zijn van de Federale regering. Aan Vlaamse zijde is er de werkbare coalitie van N-VA, Vooruit en CD&V. De bromance tussen Bart De Wever en Conner Rousseau leek groot, maar nu lijkt Rousseau terug te krabbelen.

De Vlaamse socialisten hebben vooral schrik dat ze zowel Vlaams als Federaal zouden worden meegesleurd in een centrumrechtse regering zonder sociale accenten. En dat wil Conner Rousseau ten allen koste vermijden. En dan willen de socialisten over één iets duidelijkheid…

Vooruit wil duidelijkheid over hoe Bart De Wever de federale regeringsvorming ziet, alvorens in een Vlaamse regering te stappen. En dan kunnen we ons één vraag stellen…

Is Conner Rousseau van plan te gaan dwarsliggen? Of toont hij zich hier opnieuw de sterke onderhandelaar die hij ook al tijdens eerdere regeringsvormingen was? De toekomst zal het uitwijzen.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.