Voor Tom Van Grieken begon de verkiezingsdag zondag onder een stralende zon. Al vroeg op de ochtend trok de Vlaams Belang-voorzitter in thuisgemeente Schoten naar het stemlokaal. Al viel één ding op…

Omwille van de cameraploeg die Tom Van Grieken op de voet volgde, mocht de politicus vier mensen voorsteken. “Lap, dat zijn al vier stemmen minder”, klonk het gevat bij de Vlaams Belang’er terwijl hij zich excuseerde bij de mensen. Maar in het stemhokje viel op dat Van Grieken bijzonder veel tijd nodig had. Liep er iets fout?

Of had hij op het laatste nippertje toch nog twijfels over zijn stem? “Natuurlijk niet”, lacht Tom Van Grieken in Het Nieuwsblad. “Maar ik maak er een erezaak van om alle kandidaten op onze lijst een voorkeurstem te geven.” Want dan wil de partijvoorzitter van Vlaams Belang toch één iets duidelijk maken…

“De kopstukken krijgen alle aandacht, maar al onze kandidaten verdienen mijn stem”, benadrukt Tom Van Grieken. Waarop hij bij het verlaten van het stembureau meteen naar de bakker trok om het ontbijt voor zijn gezin te regelen.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.