Conner Rousseau blijkt een enorme fan van K-pop te zijn, de Zuid-Koreaanse popmuziek. Hoe raakt een politicus in contact met de Aziatische popcultuur?

“Ik heb me jaren geleden al verdiept in de Zuid-Koreaanse pop, toen ik als begeleider op een jeugdkamp een themadag over Azië in elkaar knutselde”, verduidelijkt Conner Rousseau in gesprek met Humo hoe hij in contact kwam met K-pop. En dan leerde Rousseau er een belangrijke les uit voor zijn politieke carrière…

“Ik leerde de bands kennen – 2NE1, Blackpink, BTS, Stray Kids… – en het intrigeerde me hoe zij met hun fans communiceren. Heel direct, met name: wie online iets vraagt, krijgt een antwoord.” Al beseft Rousseau één ding maar al te goed…

“In het geval van die popgroepen is dat contact wel zelden écht persoonlijk: je spreekt vooral met bots”, geeft Conner Rousseau toe in Humo. Toch trok Rousseau één belangrijke conclusie…

“Maar ik zag mijn aanvoelen bevestigd dat politieke communicatie veel directer moet zijn. Door aanwezig te zijn op sociale media en zoveel mogelijk vragen zelf te beantwoorden, door bereikbaar te zijn in plaats van hoog in een ivoren toren te leven, hou ik de vinger aan de pols. Ik weet wat mensen bezighoudt, want ze vertellen het me. Zo eenvoudig is het”, verduidelijkt Conner Rousseau hoe hij via K-pop ontdekte hoe je aan politiek moet doen.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.