Toen Eline De Munck onlangs een post op haar Instagrampagina wijdde aan hoe het haar gelukt was om in zo’n elf weken tijd haar lichaam weer min of meer in vorm te krijgen na haar zwangerschap en bevalling van haar eerste dochtertje Colette, leverde haar dat jammer genoeg heel wat haatreacties op.

Daarop besloot Eline in een van haar stories op datzelfde platform van zich af te bijten: “Het maakt me triest dat telkens wanneer ik iets persoonlijks deel – is het nu over of ik gelukkig ben, hoe ik zorg draag voor mezelf en mijn lijf of over hoe ik werk – daar altijd mensen met negativiteit moeten op reageren”, schrijft ze.

“Ik voel me daardoor de mond gesnoerd over hoe ik in mijn eigen leven sta”, gaat Eline verder. “Door dit soort reacties voel ik me angstig om mezelf te mogen zijn. Daarom een warme oproep om wat liever te zijn”, besluit ze.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.