Bij aanvang van de Vivaldi-regering was er slechts één duidelijk standpunt waar alle partijen zich achter schaarden: Vivaldi zou een hervormingsregering worden. Maar hebben ze dat ook verwezenlijkt?

“Dat heb ik nooit zo gezegd”, benadrukt Alexander De Croo al meteen in gesprek met Humo. “Grote hervormingen in de pensioenen, arbeidsmarkt en fiscaliteit stonden niet in het regeerakkoord.” Toch wil de premier één iets benadrukken…

“Maar we hebben wel stappen vooruit gezet”, benadrukt premier De Croo in gesprek met het weekblad. En zo geeft Alexander De Croo ook één concreet voorbeeld…

“Wij zijn de eerste regering die bepaalt dat je twintig jaar moet gewerkt hebben om het minimumpensioen te krijgen. De N-VA heeft dat in de vorige regering niet gedaan”, aldus Alexander De Croo in Humo.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.