Tom Van Grieken komt met een opvallende onthulling over zijn vader. Wie is de vader van de Vlaams Belang-voorzitter en waarom begon hij plots te huilen?

Luc Van Grieken was commissaris bij de federale gerechtelijke politie tijdens zijn actieve loopbaan. En dat leidde wel eens tot problemen met zijn zoon Tom Van Grieken…

Bij de rijkswacht en de BOB leidde Luc Van Grieken de sectie Openbare Orde en Terrorisme. Hij volgde onder meer manifestaties van Vlaams-nationalisten, en daar kwam hij zijn zoon Tom wel eens tegen in de periode dat die studeerde… Hoe ging Luc daarmee om?

“’Aanwezig: Tom Van Grieken’, noteerde ik dan’”, lacht Luc Van Grieken in gesprek met Dag Allemaal. “Op een voorkeursbehandeling moest hij niet rekenen, hoor!” benadrukt de vader van de extreemrechtse politicus. Eén moment zorgde voor tranen bij papa Van Grieken…

“Bij de zege van Vlaams Belang in 2019 stroomden de tranen over m’n wangen”, geeft de vader van Tom Van Grieken toe in Dag Allemaal.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.