CD&V-voorzitter Sammy Mahdi heeft altijd gezegd dat hij ook na de verkiezingen van 9 juni niet met Vlaams Belang wil samenwerking. Maar na dat er in Nederland gebeurd is bij de toch wel verrassende coalitievorming met Geert Wilders, zouden de kaarten in België ook wel eens anders kunnen liggen.

Mahdi was zondagochtend te gast in ‘De Zevende Dag’ en daar kreeg hij de vraag of een samenwerking met de partij van Tom Van Grieken nu wél een optie is. “Ik kan moeilijk samenwerken met een partij die zo wantrouwig is ten aanzien van onze leerkrachten, die de openbare omroep wil beknotten, die heel speciale meningen heeft ten aanzien van Rusland in tijden van oorlog. Als je dan partijen hebt die daar bedenkelijk over communiceren, dan denk ik vooral dat we goed moeten opletten wie de partners worden.”

Met andere woorden: het is duidelijk een negatief antwoord.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.