Alexander De Croo toont zich een grote fan van een recente wetswijzigingen. Maar hoe denken vrouwen daarover?

Vanaf 2035 komt er een Europees verbod op de verkoop van brandstofwagens. Ook onze premier geeft toe dat hij ondertussen al met een elektrische wagen rijdt. 

“Ja, ik ben een grote fan”, geeft premier De Croo toe in Humo. “Wij hebben thuis twee elektrische auto’s en het lukt perfect om daarmee op vakantie te gaan”, ontkracht Alexander De Croo meteen het vooroordeel dat elektrische wagens problemen hebben met langere afstanden. 

“Mijn vrouw vindt het zalig dat ze nooit meer naar het tankstation moet. Veel vrouwen haten tankstations, vanwege de stank, de kou en de onveiligheid ’s nachts”, klinkt het bij Alexander De Croo in Humo. Al is er nog één struikelblok…

“Het grote publiek vindt elektrische auto’s nog te duur, maar vanaf 2026 zullen ze goedkoper zijn dan brandstofwagens”, benadrukt Alexander De Croo in Humo. De premier verwijst  naar de prijsevolutie van zonnepanelen die de voorbije twintig jaar ook 90 procent goedkoper geworden zijn.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.