Bart De Wever heeft een bijzondere oproep gedaan naar de kiezer. De N-VA-voorzitter heeft jullie hulp nodig. Wat is er aan de hand?

Bart De Wever vertelt bij VTM NIEUWS dat hij geen lange onderhandelingen wil na de verkiezingen van 2024. Er moet meteen een federale regering gevormd worden, maar dan wel in een bijzondere vorm…

Het moet een zakenkabinet worden, oftewel een heel kleine regering die zich met het budget en de nodige sociaaleconomische hervormingen bezig kan houden. Parallel zou er dan onderhandeld kunnen worden over diepgaandere hervormingen. Maar wie wordt premier?

Als lijsttrekker van de Kamerlijst is De Wever kandidaat-premier voor de N-VA. Geen keuze van zijn hart, maar wel een duidelijk signaal om ‘nooit meer Vivaldi’ te krijgen. En dan volgt er een duidelijke oproep…

Voor de N-VA-leden en -sympathisanten heeft Bart De Wever een duidelijk verzoek: “Met jullie inzet kunnen wij opnieuw als eerste over de meet komen. Met jullie inzet kan de N-VA de grootste partij van Vlaanderen blijven. Wij moeten alles op alles zetten, want Vlaanderen heeft een sterke N-VA nodig.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.