Samen met haar collega-BV’s Nathalie Meskens, Kamal Kharmach, Stephanie Planckaert en Kürt Rogiers ging Miss België 2020 Celine Van Ouytsel de uitdaging aan om een maand lang mee te draaien als stagiair-verpleegkundige in het UZ Leuven. Zelf deed ze dat op een afdeling intensieve zorgen.

Een ervaring die een behoorlijke impact op zowel haar als haar collega’s had. Zo was presentatrice An Lemmens na haar deelname aan het programma zo onder de indruk dat ze medische studies aanvatte. Zou dat ook iets voor Celine zijn, zo’n carrièreswitch? Gazet van Antwerpen vroeg het haar op de vrouw af.

“Ik doe te graag wat ik nu al doe”, antwoordt Celine. “Maar mocht er weer een pandemie komen en ik zou zonder werk in de media vallen, dan zou ik dat wel overwegen. Vroeger zei ik steevast dat er voor mij maar één optie was qua studies: rechten. Maar nu zou er wel een tweede optie zijn”, denkt ze. “Want hoewel het mentaal en fysiek zwaar is, zit er ook een mooie kant aan een job in de medische sector.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.