Hoewel de gloriedagen van De Pfaffs vermoedelijk nooit meer zullen terugkeren, laat de familie Gooris wel opnieuw camera’s toe in hun leven. Voor Expeditie Gooris trekken Sam, Kelly, Shania en Kenji samen naar Japan.

En dat de familie geniet om er samen op uit te trekken, mag duidelijk zijn. “Vroeger gingen we nooit samen op vakantie omdat papa altijd optrad”, geven Shania en Kenji aan.

Dit keer trekt de familie dus naar het land van de rijzende zon. “Het land sprak me altijd al aan”, gaat Sam van start in de Gazet Van Antwerpen. “Het eten, het meubilair, die schuifdeuren en decoraties …” Toch komt de patriarch van de familie al snel tot het inzicht dat niet alles verloopt zoals hij zou willen, bij het eerste contact met de lokale bevolking wordt namelijk al snel duidelijk dat Engels amper gebruikt wordt.

Ook Kenji keek er enorm naar uit om Japan te bezoeken. “Ik ben geïnteresseerd in die cultuur en de futuristische snufjes. Noem het vooral nieuwsgierigheid.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.