Dit jaar staan er twee keer verkiezingen op het programma. Of dat met of zonder Conner Rousseau zal zijn, dat is nog geen uitgemaakte zaak. De gewezen voorzitter van Vooruit heeft zich een tijdje teruggetrokken na het verhaal wat er zich in en rond een café in Sint-Niklaas heeft afgespeeld.

Er zijn duidelijk twee kampen: mensen die Rousseau een racist noemen en van mening zijn dat iemand die teveel gedronken heeft altijd hun ware gelaat laten zien en dat andere kamp bestaande uit mensen die achter de politicus en mens Conner Rousseau blijven staan.

Tot dat laatste kamp behoort Freya Van den Bossche. De politica vertelt in De Zondag dat ze hem met open armen zal verwelkomen. Zij benadrukt in het krant dat Rousseau de partij heeft hervormd zoals geen enkele voorganger dat ooit heeft aangedurfd en dat hij ondanks het feit dat hij een heel sterke onderhandelaar is, hij het respect krijgt van de andere politieke partijen.

Komt Rousseau terug? Wellicht wel, Vooruit is zijn kindje, hij heeft als het ware niets anders. Voor Van den Bossche is het duidelijk, zij zit hem graag meedoen aan de verkiezingen, dat gaat Vooruit namelijk veel stemmen opleveren en die kunnen ze ook wel gebruiken.

“Ik sluit ook niet uit dat dat dan als lijsttrekker zal zijn. Conner is onze sterspeler en een sterspeler zet je niet op de bank”, reageert Van den Bossche in De Zondag. “Maar het is aan Conner zelf om een beslissing te nemen. Dat zal wellicht nog enkele weken duren”, besluit zij.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.