Binnenkort moet Nathan Vandergunst, beter bekend als YouTuber Acid, voor de rechter verschijnen. Daar zal hij zich moeten verantwoorden voor de beruchte ‘Reuzegom-video die hij op z’n kanaal postte. In de video maakte hij de namen en foto’s bekend van verschillende Reuzegommers. Ook van enkelen die niet terechtstonden in het proces rond de dood van Sanda Dia.

Hiervoor riskeert hij tot twee jaar cel en een boete van maar liefst 136.000 euro. En dat terwijl de video hem zelf geen cent opgeleverd heeft, integendeel zelfs. Dat vertelt Acid in Het Laatste Nieuws.

“Ik heb enkel geld aan die video verloren”, vertelt de YouTuber. “Doordat ik werd gedagvaard, ben ik samenwerkingen met buitenlandse merken misgelopen. Niet vanwege de inhoud van mijn video, wel omdat de merken niet gelinkt wilden worden aan iemand die voor de rechter verschijnt”, aldus Acid. “Ik heb ook een week lang niets op YouTube mogen posten, dus op die manier heb ik nog inkomsten gemist. Dus nee, deze video was zeker geen stunt om mezelf in de kijker te plaatsen”, zegt hij.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.