Een grote verrassing voor de fans van ‘Blind Getrouwd’ toen Ingeborg nog een nieuwtje lanceerde. Er zou namelijk nog een koppel de test aangaan. Voor Sharon en Karen werd het het avontuur van hun leven.

Karen had al eerder aan de producers laten weten dat ze graag zou deelnemen. “Ik heb dat vorig jaar gevraagd aan de producers – ik had me toen ook ingeschreven. Ze zeiden me dat er gewoon weinig inschrijvingen binnenkwamen van lesbische vrouwen.”, vertelt ze aan ‘Humo’. En blijkbaar had Sharon ook al hetzelfde gedacht. “Ja, vijf jaar geleden. Niet in hetzelfde jaar als Karen, dus. Anders waren we misschien al veel langer samen geweest.” Het leek dus wel in de sterren geschreven dat de twee elkaar zouden tegenkomen. Al geven ze graag toe dat het niet altijd zo vlot ging. “De wetenschap mag dan wel zeggen dat je een match bent, maar dat betekent niet automatisch dat het perfect klikt. Gelukkig hebben wij daar altijd goed over kunnen praten.” En nu het programma ook voor hen is afgelopen is het toch een beetje zoeken naar het juiste ritme.

Ze willen dan ook niet te hard van stapel lopen. “Op ’t gemak. We kennen elkaar pas sinds oktober, het is nog te vroeg voor zotte toekomstplannen.” En zonder een hele productieploeg rond je is het toch wat aanpassen. “Ik moet wel zeggen: dit is tot nu toe de moeilijkste periode. Tijdens de opnames was de crew er altijd: ze regelden de activiteiten, ze waren ons klankbord. Nu moeten we het alleen doen.”, laat Karen nog weten.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.