Marijn Devalck vertelt in Dag Allemaal openhartig over zijn vader die stierf toen de acteur nog maar zes jaar was. Dit als gevolg van een mislukte operatie aan de amandelen.

“Papa woog 140 liter”, gaat Marijn van start, waarmee hij wil zeggen dat zijn vader een ernstig alcoholprobleem had. “Volgens mijn peter was hij een schat van een man, maar als hij had gedronken, sloeg zijn stemming helemaal om. Dan ging hij soms erg gewelddadig tekeer, zowel tegen mijn mama als tegen zijn eigen moeder, die thuis inwoonde: roepen, het servies en de glazen tegen de muur kapotsmijten, tot bloedens toe slaan… Vandaag noemen we dat intrafamiliaal geweld.”

De moeder van Marijn was dan ook als de dood dat haar zoon in de voetsporen van haar vader ging treden. Wanneer de zanger vroeger dronken thuiskwam zuchtte zijn moeder wel eens “Het is weer net als vroeger”.

“Het sneed diep als ze zoiets zei. Ze was zo bang dat ik zoals mijn vader zou worden. Ik herinner mij nog goed dat ze mij ooit een lap rond mijn oren heeft gegeven, ik was toen al 21”, besluit Marijn.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.