In 1998 scoorde Kim Kay een internationale hit met haar nummer “Lilali”, wat een droom zou zijn voor veel mensen, eindigde voor de zangeres helaas in een nachtmerrie.

“Toen dat nummer uitkwam, had ik héél weinig zelfvertrouwen”, gaat de zangeres van start in Het Laatste Nieuws. “Tijdens mijn tienerjaren kampte ik met een eetstoornis en de gevolgen daarvan zinderden nog na. Ik vond mezelf niets waard. Niet mooi genoeg om op een podium te staan en ik twijfelde aan mijn kunnen als zangeres. Continu spookte door mijn hoofd: dit is toeval, dit gaat niet lang duren.”

Door deze onzekerheid tekende Kim een contract waar ze achteraf erg veel spijt van had. Hoewel haar nummer een succes werd in Nederland, Frankijk, Japan, Turkije, Marokko en Egypte, heeft de zangeres naar eigen zeggen nooit iets van die inkomsten gezien “We hebben dat nummer daar niet uitgebracht, da’s via de toeristen een hit geworden, zei de platenfirma. Ik was daar veel te naïef in.”

Tot op de dag van vandaag zou de zangeres, naar eigen zeggen, amper geld verdienen aan haar hit.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.