Sandra Kim draait al bijna 40 jaar mee in showbizzland. Het was dankzij haar overwinning van het Eurovisie Songfestival dat ze in 1986 volledig doorbrak. Ze heeft dus best al wat meegemaakt. “Ik ben op mijn dertiende gestopt met school”

Ze heeft dus veel opgegeven voor haar muziekcarrière al wilde ze wel nog haar school afmaken tussen alle optredens door. “Ik heb later privélessen genomen en heb zo mijn diploma behaald voor de centrale examencommissie.”, vertelt ze aan ‘Primo’. Het was ook gene makkelijke periode voor haar omdat niet iedereen begreep wat ze opgaf. “Iedereen was jaloers op mij, maar ik heb wel een deel van mijn jeugd gemist.”, gaat ze verder. Ze hamert er dan ook op dat je je goed moet laten omringen als artiest. “Mijn eerste manager was een goeie producer, maar wel een tiran tegenover mij en dat was hard. Hij eiste te veel van me.” En doordat ze zo jong begonnen is merkt ze wel hoe hard ze erdoor veranderd is.

“Dankzij mijn carrière heb ik veel gereisd en leerde ik veel mensen kennen. Dat heeft me rijker gemaakt. Als jong meisje was ik heel introvert, maar door mijn carrière ging ik openbloeien. Ook op het podium. Wat overblijft is een Italiaanse furie.” Net daarom heeft Sandra Kim een gouden raad voor alle jonge beginnende artiesten. “Beleef bewust elk moment op het podium.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.