Sandra Kim en Will Tura zijn uiteraard twee grote artiesten in ons Belgenlandje. En in het begin van haar carrière stond ze er zelfs mee op het podium. “Ik was nog heel jong, maar het blijft een mooi souvenir.”

Het is de familie van de man van Sandra Kim die goed bevriend is met Will Tura. “Door die persoonlijke connectie via mijn man kennen we elkaar al lang. Will is een goeie vriend van mijn schoonvader.” Al heeft ze de beste herinneringen aan Will toen ze samen met hem op het podium mocht staan net nadat ze het Eurovisie Songfestival had gewonnen. “In 1987 was dat, in Vorst Nationaal. Will is een heel grote meneer wat het Vlaamse lied betreft.”, vertelt Sandra aan ‘Primo’. Al was het voor haar wel ene grote uitdaging. “Ik sprak toen nog geen woord Nederlands, dus moest ik fonetisch zingen. (lacht) Dat was wat moeilijk, maar ik vond het geweldig om voor Wills publiek te mogen optreden. En het publiek was heel enthousiast. Zalig.”, gaat ze verder. En ook is ze van Wallonië, toch heeft ze meer met Vlaanderen.

“Ja absoluut, ik zing al sinds 1986 in Vlaanderen. Eigenlijk heb ik bij jullie meer succes dan in Wallonië. Pas op, ik treed daar ook nog op, hoor. Maar ik heb altijd een Vlaamse entourage gehad, mijn man is ook een Vlaming”, laat Sandra Kim nog weten.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.