Twee jaar nadat het doek viel over ‘Ten Huize Planckaert’ gaat de B&B van de familie Planckaert te Bure in de Ardennen opnieuw open. Nochtans sloot de zaak oorspronkelijk omdat de combinatie met hun Franse ‘Château Planckaert’ niet langer haalbaar was.

Het scheelde dan ook geen haar of de vierkantshoeve waarin ‘Ten Huize Planckaert’ ondergebracht is was verkocht geweest. “De verkoop van de hoeve was afgelopen zomer zo goed als rond. Maar de deal is op het laatste moment afgesprongen”, vertelt dochter Stephanie Planckaert in Story. “Zowel bij de koper, als bij ons.”

“Terwijl de verkoop aan het gebeuren was, voelden we dat we spijt gingen krijgen. We houden allemaal erg van dat gebouw, en zien daar naar de toekomst toe veel potentieel is”, legt ze uit. “We waren dus wat terughoudend. En vandaag zijn we opgelucht dat de verkoop is afgesprongen. Dat moest zo zijn, denken we”, aldus Stephanie.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.