Axelle Red heeft in haar carrière zowel in binnen als buitenland op verschillende podia morgen optreden. Ze staat dan ook al meer dan 30 jaar op de planken. Ook werkte ze al samen met tal van bekende namen uit de muziekwereld. Maar van één ding heeft ze nu spijt.

Axelle Red heeft mogen samenwerken met tal van klinkende namen in de muziekwereld. Ze heeft lang aan de weg moeten timmeren en trok zich dan ook op aan elk positief teken. “Zoals Mick Ronson, de gitarist en producer van Lou Reed en David Bowie, die me in 1985 opzocht. Hij had in New York een demo van me gehoord en was overtuigd van mijn stem.”, vertelt ze in ‘De Zondag’. Alleen kwam er geen samenwerking van omdat hij kanker kreeg. Wat ze uiteraard heel jammer vond al nam ze zelf ook soms de beslissing om iets niet te doen. “Er zijn ook samenwerkingen die er niet zijn geweest omdat ik het in mijn hoofd niet het moment vond, waarvan ik nu denk dat ik ze had moeten doen.” Ze werd zelfs ooit voorgesteld als een belangrijke artieste uit Frankrijk aan een absolute wereldster.

“Toen ik samen met Isaac Hayes aan het opnemen was in Memphis werd ik voorgesteld aan Michael Jackson. Mobiele telefoons en selfies bestonden nog niet. Daar heb ik wel spijt van.”, laat Axelle Red nog weten.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.