Axelle Red mag terugblikken op een goed gevulde carrière. Ze staat immers al meer dan 30 jaar op de planken in binnen en buitenland.

“Mijn eerste hit ‘Kennedy Boulevard’ is al van 1989 en dus 34 jaar oud”, vertelt ze in ‘De Zondag’. Maar eigenlijk is ze al veel langer bezig. “Als je teruggaat tot ‘Little Girls’, het singeltje dat ik op mijn vijftiende uitbracht onder de naam ‘Fabby’ moet je zelfs veertig jaar rekenen.”, gaat ze verder. Ze wist dan ook al heel vroeg als kind wat ze wilde worden. “Ik was zes en ik schreef op mijn blad voor het PMS dat ik zangeres wilde worden.”

Het zou uiteindelijk een lange weg worden waarin ze veel geduld moest hebben. En dat was niet altijd makkelijk. Zeker als ze haar zeiden dat ze nog een jaar of tien moest wachten. “Als je vijftien bent, dan is nog een decennium aftellen eindeloos. Dat waren jaren vol onzekerheid”, besluit Axelle Red nog.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.