“Dik gedrocht.” “Olifant op hakken.” En “waarom heeft iemand op jouw leeftijd al een dubbele kin?” Dit zijn maar enkele van de afschuwelijke verwijten die Zita Wauters naar haar hoofd geslingerd kreeg van een van haar volgers.

Het is een tendens waar lichaamsbeeldcoach Kelly Sacré dagelijks mee te maken krijgt. De opkomst van sociale media heeft bodyshaming de laatste jaren tot ongekende hoogten getild. Gelukkig werd Zita nadien bedolven onder steunbetuigingen. En dat is een goed teken weet de expert. “De slachtoffers krijgen ook vaak hartverwarmende reacties van hun volgers. Zo voelen ze zich minder alleen, wat kan helpen om zich weer beter in hun vel te voelen”, vertelt ze aan ‘Story’. “Elk jong meisje heeft er vroeg of laat mee te maken.”

Wat drijft eigenlijk iemand zulke commentaren te geven? “Wie zulke dingen schrijft, zit meestal zelf niet goed in z’n vel. Ze zijn onzeker, jaloers, depressief of op dieet, waardoor ze gefrustreerd raken. Ook zou het een perverse manier kunnen zijn om de aandacht te trekken van hun idool”, laat ze nog weten.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.